Yıldız Teknik Üniversitesi bu sene Global IEEE içerisinde 2015 Darrel Chong Student Activity Award kapsamında 1 Silver Award ve 1 Bronz Award olmak üzere iki ödül birden kazandı. Ödülü kazanan YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü’nün “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla 8.sini düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması görkemli bir lansmanla 15 Aralık 2015’te proje başvuru alımlarına başlıyor.
YILDIZLI PROJELER YARIŞMASI 15 ARALIKTAKİ LANSMAN İLE KAPILARINI AÇIYOR
Yıldızlı Projeler Yarışması 2016 Lansmanı, girişimciliğe ilgi duyan ve bu konuda çalışmalar yapan üniversite öğrencilerini ve mezunlarını, girişimcilik ekosisteminde başarıya tırmanmış isimlerle buluşturacak. Girişimcilerin fikirlerini hayata geçirme sırasında karşılaştıkları zorluklar, girişimci adaylarına önemli tavsiyeler vs. gibi merak edilen konuların işlenmesinin yanında, katılımcıların kafasındaki soru işaretlerine cevap bulabileceği paneller düzenlenecek. Ayrıca YTÜ Teknopark bünyesinde yer alan Prototip Atölyesi ve Kuluçka Merkezi hakkında merak edilenler,Yıldızlı Projeler Yarışması 2016 süreci hakkında detaylı bilgi ve girişimciliğin kalbinin attığı Silikon Vadisi hakkında her şey YPY’16 lansmanında konuşulacak.
Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon kültürünün gelişmesi ve üniversite öğrencilerinin projelerinin hayata geçmesi konusunda onlara destek olmak amacıyla düzenenlenen yarışmaya geçtiğimiz 7 sene boyunca 103 farklı üniversiteden toplamda 993 proje başvurusu yapılmıştır. Yıldızlı Projeler Yarışması 2016 döneminde de pek çok yenilik ile kendi projesini hayata geçirmek isteyen girişimcilik ruhuna sahip üniversite öğrencilerini bekliyor.
Yıldızlı Projeler Yarışması bu sene; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü’nden de destek alarak YTÜ Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi partnerliğinde çalışmalarına devam ediyor.
23 Mayıs 2016 tarihindeki finalde projelerin değerlendirmesini , üniversitelerin gözde akademisyenlerinden oluşan “Bilim Kurulu” ile başarılı sanayicilerden oluşan “Sanayi Kurulu” birlikte yapacak. Bu sayede üniversite-sanayi işbirliği Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bir kez daha hayat bulacak. Ayrıca Final Günü’nde melek yatırımcıların proje sahiplerini yakından takip edeceği bir ortam yaratılacak.
Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile yarışmaya başvurmuş projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecek. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimyaya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecek. İnsanlığa hizmet edecek ve ihtiyaçlara çözümler getiren en güzel projeler seçilerek, hayat bulması için desteklenecek.
Yıldızlı Projeler Yarışması’nın Kategorileri
- Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi
- Mekanik, Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
- Bilişim, Elektronik, Telekomünikasyon ve Yazılım Uygulamaları
- Sağlık, Gıda, Biyoteknoloji, Kimya ve Malzeme Uygulamaları
Yarışma Takvimi
PROJENİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN FIRSATLAR BURADA
Yıldızlı Projeler Yarışması’nın kazananları ise YTÜ Teknopark bünyesinde yer alan Prototip Atölyesi ve Kuluçka Merkezindeki ofisleri kullanma hakkı elde edecekler. Yarışmayı kazanan projeler YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin vereceği danışmanlık hizmeti sayesinde KOSGEB, TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi gibi teşviklerden yararlanmak için rakiplerinin bir adım önüne geçecek.Geçen yıl HAVELSAN Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenlere toplam 44 bin TL para ödülü dağıtıldı. Sürpriz ödüllerin de olacağı Yıldızlı Projeler Yarışması’nda her sene olduğu gibi bu sene de maddi destek verilecek. Para ödülüne ek olarak,ön değerlendirmeyi geçen finalist projeler 21-22 Mayıs tarihinde girişimcilik ve sunum teknikleri hakkında 2 günlük bir eğitim alacaklar.Finalde dereceye giren proje ekiplerine ödülleri verilecek ve çeşitli iş birlikleri fırsatları sunulacak.
DÜNYANIN TEKNOLOJİ MERKEZİ SİLİKON VADİSİNE YOLCULUK
29 Şubat 2016 tarihine kadar Bilişim kategorisinde başvuran projelere , Dünyadaki teknopark havuzundan Amerika’ya ait olan uluslararası alanda kabul görmüş Silikon Vadisi’nde tecrübe kazanmış kişilerden mentörlük desteği sağlanacak.Bilişim kategorisinde değerlendirmeler sonucu hak kazanan proje, Dünya’nın teknoloji merkezi olarak görülen Silikon Vadisi’ne gitme fırsatı kazanacak! Eğer sizde bir bilişimci iseniz ve ürettiğiniz projelere güveniyorsanız tasarım ve mühendislik vadisi olarak anılan Silikon Vadisi’ne gitmek için Yıldızlı Projeler Yarışması 2016’ya başvurmak için geç kalmayın.
Yarışmaya T.C. veya K.K.T.C üniversitelerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor.
Başvuru Adresi : elektrikport/proje
Detaylı bilgi için bizi takip edin Facebook/yildizliprojeleryarismasi/
Twitter/ytuieeeypy