Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Teknolojileri Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen III. Ulusal Nanoteknoloji Kongresi (NanoKon’14) 27-28 Şubat‘ta Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş-Yıldız Kampüsü oditoryumunda yapılacaktır.
Bildirili katılımlar söz konusuydu ama şu an bu bildiriler için özetlerin son gönderim tarihi geçmiş. Texas A&M Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tahir Çağın, Chicago Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hayat Önyüksel, Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ender Suvacı ve Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu davetli konuşmacılar arasından yer almaktadır.
Bu önemli toplantıya katılım için kayıt ücreti öğrenciler için 30 TL ve kongre tarihine kadar dinleyici kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Bu hususta, Yıldız Makina Teknolojileri Kulübü’nün Kuark Bilim Topluluğu Bilim Sitesi okuyucuları için bir jestinden söz etmeliyim. Şu an bu haberin altında yorum kısmına bu kongreye katılmak istediğini belirten bir yorum bırakan ilk 5 okuyucumuzdan NanoKon’14 organizasyon ekibi kayıt ücreti almayacak. Kayıt olmak isteyen okuyucularımızın bu haberin altındaki yorum bölümüne bir yorum bırakmalarını bekliyoruz. İletişim için kullandığınız bir e-postayı belirtmeyi unutmayınız.
NanoKon’14 için çağrı metni:
Ülkemizin nanoteknolojik gelişmelerde çağı yakalaması, izleyen yerine üreten olması adına nanoteknoloji, öncelikli alanlar içinde olmalıdır ve teknik altyapıya sahip üniversiteler, nanoteknolojik uygulamalara yatırım yapmak isteyen girişimci şirketlerle buluşturulmalıdır. Bu bağlamda üzerimize düşeni yaparak ülkemizdeki nanoteknoloji gelişmelerinden haberdar olunması, konunun öneminin farkına varılması, ülkemiz üniversitelerinin nanoteknolojiye katkısının arttırılması, ülkenin geleceğinin ve gençlerin gelecekteki planlara dair bilgi edinebilmesi amaçlarıyla bu etkinlik düzenlenmektedir.
Önümüzdeki on yıl içinde nanoteknoloji sayesinde süper bilgisayarlara mikroskop altında bakılabilecek, insan vücudunda hastalıklı dokuyu bulup iyileştiren, ameliyat yapan nano robotlar yapılacak, insan beyninin kapasitesi ek nano hafızalarla güçlendirilebilecek, kirliliği önleyen nano parçacıklar sayesinde fabrikalar çevreyi çok daha az kirletecektir. Ulusal güvenliği ilgilendiren yeni savunma sistemlerinin geliştirilmesi, haber alma / gizlilik konularına yönelik çok küçük boyutlarda aygıtların yapılması gibi konulara nano malzeme bilimi damgasını vuracaktır. Birim ağırlık başına şu andakinden 50 kat daha hafif ve çok daha dayanıklı malzemeler üretilebilecek ve bunların sonucu olarak insanın günlük yaşamında kullandığı tekstil gibi ürünler değişebileceği gibi, uzay araştırmalarında ve havacılıkta yeni roket ve uçak tasarımlarının ortaya çıkması mümkün olacaktır.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nin nanoteknoloji konusunda ülke Ar-Ge kültürüne daha fazla katkı yapmasını, amaç ve hedefine yakışır şekilde ülke değerlerinin arttırılmasında en önde yer almasını temenni ediyoruz.
NanoKon’14 web sitesi: http://www.nanokon.yildiz.edu.tr/